Kolego don`t stress don`t panik jeżeli to twój debiut to OK... next time pokaż po kolei co zrobiłeś a nie tylko finał o to mniej więcej chodzi w tym poście. Finał zazwyczaj robi się w pełnym słońcu bo ostre słoneczne światło weryfikuje wszystkie błędy, najlepiej jak przy mistu są jeszcze chmury
Natomiast dziś poszły przygotowania na jutrzejszy spot
miłego oglądania
Noc mnie zastała więc....
zorientowani w temacie wiedzą po fotach, nie zorientowani piszcie odpowiem
Kolego don`t stress don`t panik jeżeli to twój debiut to OK... next time pokaż po kolei co zrobiłeś a nie tylko finał o to mniej więcej chodzi w tym poście. Finał zazwyczaj robi się w pełnym słońcu bo ostre słoneczne światło weryfikuje wszystkie błędy, najlepiej jak przy mistu są jeszcze chmury
Widzisz ten wózek w bagażniku - to mojej 2 - miesięcznej córeczki - nie mam czasu na mycie samochodu a co dopiero na trzaskanie fotek podczas mycia. Cały proces przeprowadziłem na/w pobliżu myjni bezdotykowej, gdybym dysponował domem z podwórkiem to co innego .
Lakier jest w paru miejscach uszkodzony i wymagałby korekty (lub malowania) ale na razie brak funduszy :roll:
Przy zabezpieczaniu auta na zimę postaram się o lepsza relację.
Wiem o czym mówisz, mam 10,5 miesięcznego pierworodnego
Bardzo lubi myć z ojcem auto, pierwsze raczkowania były do warczącego Kerchera i szarpanie za węża
Wiem o czym mówisz, mam 10,5 miesięcznego pierworodnego
Bardzo lubi myć z ojcem auto, pierwsze raczkowania były do warczącego Kerchera i szarpanie za węża
Ta a mój pierworodny (4 lata) to szczotą do felg wyszorowałby najlepiej całe auto - taki zaangażowany.
Slawciu nie matowa, tylko "z przymglonym" blaskiem. Gusiak wie co to matowa, bo pomagal mi przy takim jednym mercedesie
Tak czy siak bardzo ladna piecdziesiatka. Uwazaj na holsy.
Zaszylem sie na wsi i tez dzialam
Uważam cały czas, ale to dopiero po białym padzie na menzernie FG 500. Jutro pomarańczowy pad i finisz. Pochwalę się na koniec jak wyszło jeśli będzie czym
Tez czerwone, ale troche szybsze. Zony pocisk.
Zanim przejdziesz z ciecia na polerowanie umyj, pasty maskuja i grubszych rzeczy juz nie ruszysz a na koniec moga wyskoczyc. Przed Toba najwazniejszy etap. Powodzenia
Wrzucam relację ze swojej pierwszej korekty. Stan korekty oceniam na 85%. Zostało kilka głębszych rys. Dodatkowo po umyciu wyszło, że tylny błotnik mógłby być lepiej dopracowany, więc w przyszłym tygodniu go poprawię. Łączny czas pracy to 28 godzin. Użyte pasty: menzerna FG500, IP2500, SF4000.
Początkowo vectra miała być przejechana tylko achillesem od valetpro. Właściciel był zadowolony już z takiego efektu. Ja natomiast stwierdziłem, że szkoda czasu na tylko taką poprawę i zapadła wspólna decyzja o korekcie.
Na początku auto zostało spryskane Tenzi prix od szyb w dół. Po zmyciu prixa usuneliśmy smołę, a następnie całe auto zostało umyte.
Z etapu glinkowania nie ma zdjęć.
Ocena stanu lakieru.
Pierwsze próby na białym padzie i menzernie FG500
Coś zaczyna wychodzić
Ocena drzwi i 50/50
Tylny błotnik:
Tylny słupek:
Tylna klapa, chyba najbardziej porysowany element:
Do cięcia dachu ciężko było znaleźć wygodną pozycję
ale został odświeżony wszystkimi etapami
w międzyczasie focus dostał po lampach
mycie po finiszu w celu kontroli
Oczekiwanie na spłynięcie kropel
i ocena bałaganu, delikatne holo zostały miejscowo w tylnej części auta
Na koniec poszedł wosk Meguiar's #16 (nie miałem nic lepszego pod ręką) i Tenzi Gum Extra na opony. Mało zdjęć końcowych bo właściciel się spieszył do domu
Slawciu bardzo dobrze na poczatek. Dwie drobne uwagi. F500 zmien na f400. Druga sprawa mycie bylo niedokladne wiec na dobra sprawe nie wiecie co i jak.
Panie i Panowie szykujcie co tam lubicie kawa, wino, piwo...
Dzwoncie do dostawcow netu po szybsze lacze...
Szykuje sie GRUBA relacja z fajnego projektu.
Witam, moje auto , robilem takie cos chyba pierwszy i ostatni raz w zyciu :P
Mycie, glinka sonax - politura sonax- woosk poorboys nattys rozowy.
Na oponach zwykly plak, a na felgach nic od kwietnia, gdyz wtedy dalem na nie poorboys wheel selant.
Prosze zawodowcow o wyrozumialosc w ocenach, auto ma niecale 2 lata, takie cos zrobione ma pierwszy raz.
Tippo - bardzo ladnie to wyglada. Mala rada glinke sonaxa zmien na inna bo jest wyjatkowo slaba.
Z gusiak11 zrobilismy nie jedno auto razem i chyba czas zalozyc nowy temat, gdzie beda od tej pory trafialy nasze wspolne prace
Slaba bo niestety robi spore holo na lakierze, potrafi sie kleic do lakieru. Sonax to dobra firma i niektore produkty ma fest, ale glinka do nich nie nalezy.
Komentarz